O N D E R N E M E N

DATUM

Na een opleiding Communicatiemanagement aan de AP Hogeschool in Antwerpen zette ik in 2016 de eerste stappen in de bedrijfswereld. Gedurende een jaar werkte ik als Communicatiemedewerker voor het shopping center Grand Bazar Antwerp, waarna ik aan de slag ging als Event Manager bij Checkmate, het evenementenbureau waar ik destijds ook stage had gelopen. 

Twee uiteenlopende jobs, maar waarvan ik zoveel geleerd heb.

THE ONLY WAY TO DO GREAT WORK, IS TO LOVE WHAT YOU DO 

Hetgeen me het meest is bijgebleven van deze loopbaan is dat een goede bedrijfscultuur ontzettend belangrijk is. Mijn stagebegeleider zei me ooit dat als een student(e) zijn/haar stage niet naar behoren had ingevuld, ze zichzelf eerst de vraag stelde of ze hem/haar wel alle kansen had gegeven om zichzelf te ontplooien. Mooie ingesteldheid, vind je niet? 

Geef je iemand verantwoordelijkheid en geef je die persoon de kans om uit te blinken, maar ook om te blunderen – dan is de kans groter dat hij of zij er alles aan zal doen om jou niet teleur te stellen. Zo krijgt je werknemer de kans om zichzelf te leren kennen, eigen sterktes en ook zwaktes te ontdekken en daarmee aan de slag te gaan. Dit komt niet alleen jouw werknemer, maar ook jou – als bedrijf – ten goede. Win-win!

Motivatie is dan ook de sleutel tot succes. Iemand die gemotiveerd is, wil werken. Ook om 2u ’s nachts als het nodig is. Zonder motivatie is dat veel moeilijker. Wil dat zeggen dat je als werkgever altijd bedank-briefjes op de bureaus van je werknemers moet leggen? Tuurlijk niet (al kan dat nooit kwaad). Wel dat je mensen accepteert in hun eigenheid en de focus legt op feedback i.p.v. de fouten te benadrukken. 

Toen ik startte met mijn stage in het laatste jaar van mijn studies had ik geen flauw benul dat ik creatief aangelegd was. Door alle kansen die mijn vorige werkgevers gaven (en ja, ik heb meermaals geblunderd), heb ik ontdekt waar ik goed in ben, waar mijn talenten liggen en wat de werkpunten zijn. En dat gaf me ook de durf om in september 2019 de stap te zetten naar fulltime ondernemer. 

ALL THINGS COMBINED 

Na twee jaar hier en daar in bijberoep te werken, mag ik mezelf sinds september 2019 volledig zelfstandige noemen. Ik kreeg een leuk aanbod van Wijnegem Shopping en mag daar al bijna een jaar deel uitmaken van een geweldig team! 

Wat startte als een eenmanszaak een half jaar geleden, is nu omgevormd tot vennootschap en een echt bedrijf: KCOMPAS. Vaak krijg ik de vraag: ‘Wat wil je nu eigenlijk bereiken?’

‘Veel geld verdienen, natuurlijk!’ Nee, toch niet (cliché), maar wel een lekkere boterham als het kan!  Ik wil elke dag doen wat ik graag doe, samenwerken met mensen die me energie geven en die ik op mijn beurt kan inspireren en ik wil blijven bijleren. 

Onlangs zei een van mijn klanten dat ze graag met me samenwerkt omdat ze me persoonlijk leert kennen en het niet alleen een puur-zakelijke-overeenkomst is. Een heel mooi compliment, vind ik! 

Do what you love, and do a lot of it

MEER
BLOGS

F I T – L I F E

HEALTHY LIFESTYLE. Ik vermoed dat dit één van de hipste termen is van de laatste jaren. Voor mij is de definitie van deze term heel simpel: je goed in je

Lees meer »

G R O E N

G R O E N ! Ik hou van elk deeltje van het woord. Het straalt rust, gezelligheid en alleen maar goede dingen uit.  PLANTEN IN HUIS  Te beginnen bij

Lees meer »

O N D E R N E M E N

Na een opleiding Communicatiemanagement aan de AP Hogeschool in Antwerpen zette ik in 2016 de eerste stappen in de bedrijfswereld. Gedurende een jaar werkte ik als Communicatiemedewerker voor het shopping

Lees meer »