STRONG PEOPLE

MY HEALTHY APPROACH

HEALTH EXPERTS

STRONG BRANDS

My healthy approach. In m’n lijf, geest en business.

2012. Vraag me niet meer welke dag. Ik zette mijn eerste stappen in de Hogeschool toen er tijdens een infosessie het woordje ‘angst’ viel. De docent aan het woord liet het er niet bij zitten: “Zit je met iets, een bepaalde angst waar je geen weg mee weet? Dan mag je altijd langskomen bij onze dienst daarvoor.”

Een uur bevond ik me in een kantoor, met een bang hartje. Wist ik veel waar ik bang voor was. Ik voelde alleen dat er iets niet klopte. Ik controleerde mezelf en m’n lichaam elke dag opnieuw. Volledig. Zat constant bij de dokter of daar wilde ik althans zoveel mogelijk zijn. Na een gesprek met een therapeut volgde er deze conclusie: “Dorien, jij bent niet raar. Je hebt hypochondrie. En daar kan je niets aan doen. Het is een angststoornis die je waarschijnlijk in je kindertijd hebt gecreëerd toen er in mijn nabije omgeving een kindjes stierf aan kanker.”

Mijn antwoord? “Oef! Oké. Maar ik voel overal pijn? Dat kan dan toch niet als het in mijn hoofd zit?”.

Dat eerste gesprek vormt de basis voor mijn grote interesse in gezondheid en de verbinding die ik zo belangrijk vind tussen het fysieke en het mentale. Alle dokters voorafgaand hadden mij symptomatisch behandeld, medicatie voorgeschreven voor iets wat er niet was en niet gekeken naar een mogelijke mentale aspect.

In de jaren die daarop volgde, ging ik regelmatig naar de therapeut. Om met deze angst om te gaan. Iets waar ik nog elke dag beter en beter in word. Maar altijd een stukje van mezelf zal blijven.

Toen ik in 2017 mijn eerste stappen in het ondernemerschap zette, groeide de liefde voor persoonlijke groei nog meer. Met fysieke en mentale gezondheid op nummer 1.

Want zonder ben je niets. En de twee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Zit je als ondernemer mentaal niet goed in je vel? Probeer dan maar eens een zaak te runnen. Heb je dagelijks last van fysieke kwaaltjes? Dan houdt ook dit je gigantisch tegen. En dan heb ik het nog niet over de invloed van het ene op het andere.

Als ondernemer kruip je dagelijks in heel wat verschillende rollen. Je bent je eigen baas, maar ook je eigen werknemer. Loopt er iets mis? Dan ben jij het die het moet oplossen. Dus je fysieke en mentale gezondheid gaat voor. Op alles. Jij veerkrachtig? Je zaak veerkrachtig. Jij vol zelfvertrouwen? Dan straal je die expertise en zelfzekerheid uit.

Dorien van Kompas by Dorien

vond je dit interessant?

INSCHRIJVEN

Een écht waardevolle e-mail? Da's die van Kompas! No joke.

Gewoon Inschrijven en voor jezelf ontdekken!  Geneer je niet om je uit te schrijven.
Dat kan altijd en ik krijg daar toch geen melding van ;-)

NIEUWSBRIEF

privacy

algemene voorwaarden

contact

blog

over Kompas

aanbod

projecten

home

Vind snel wat je zoekt

KOMPAS